hom intro   doel  museum  activity  anderen  info   links

 

Voorstellingen uit of thuis ?

De voorstellingen in Nico's Tooverlantaarmuseum worden altijd gegeven met de originele glasplaten. Het zijn dus geen kopieŽn zoals  vaak  gebruikt worden. Bij ons worden oude en dikwijls zeldzame exemplaren gebruikt.  Dit is de belangrijkste rede om de voorstellingen zoveel mogelijk in eigen theater te houden.

Een tweede rede om de voorstellingen in het eigen theater  te geven is, dat daar zowel de entourage als de techniek, optimaal meewerkt. Er zijn meerdere projectoren tegelijk te gebruiken zodat de effecten prachtig overkomen. Want effecten waren er veel in de negentiende eeuw. Je zult verbaasd staan hoeveel suggestie van beweging je met betrekkelijk eenvoudige middelen op het doek kunt laten verschijnen. Een absolute voorwaarde is dat het heel donker moet zijn.

Daarnaast is ook het geluid bij veel programma's van het grootste belang. Een verhaal vertellen kan op de meeste locaties wel maar naast live begeleiding wordt ook veel gebruik gemaakt van geluid effecten en die zijn niet overal zomaar te realiseren.

Kortom het liefst in eigen theater maar er is uiteraard wel, voor speciale omstandigheden, een uitzondering te maken. Bedenk wel, het moet goed verduisterd kunnen worden en er is voor de meeste programma's een geluidsinstallatie of piano nodig. Voor een scherm kan eventueel door ons gezorgd worden en we denken graag met u mee om een zo spannend mogelijke voorstelling te maken.

het programma aanbodinformatie vragen, boeking formulier, wie geven de voorstelling ?