hom intro   doel  museum  activity  anderen  info   links

 

Met wie maken we programma's

In 2004 is een leuk programma gebouwd rond Meester Prikkebeen, het bekende 19e eeuwse verhaal van J.A. Gouverneur. Muziekaal word het gedragen door het Orion Ensemble dat een fantastische keuze uit een heel breed repertoire gebruikt voor de muzikale illustratie. Het verhaal wordt verteld door de bekende acteurs Roland en Tatiana Radier. Voor verdere informatie wordt je verwezen naar de site van het Orion Ensemble

. 

 

In 2003 is een programma geproduceerd samen met het Toverlantaarn gezelschap Muckle Flugga. Deze grote productie was oorspronkelijk alleen gebouwd rond de roman  'Uncle Tom's Cabin' van Harriet Beecher Stowe. Het is in 2002  uitgevoerd in de Leidsche Schouwburg.  Daarna is het verhaal van Oom Tom uitgebouwd en gecombineerd met het epos Enoch Arden van Lord Alfred Tennyson.

Met dit programma is het gelegenheids gezelschap dat toen uit acht personen bestond op uitnodiging naar Vassar College de VS geweest. Van die tocht vindt je op de volgende pagina een verslag. 

 

 

 

 

  

Daarnaast is ook regelmatig sprake van een samenwerking met het Filmhuis Den Haag. In het kader van hun programmering rond zwijgende films komt ook de toverlantaarn van tijd tot tijd aan bod.

 

 

 

 

 

 

 

      In de schoolvakanties wordt soms samengewerkt met 'De Vakantiepas' een initiatief van het Haags Centrum voor Vrijwilligers om voor leerlingen van de basisscholen uit de regio in de grote vakantie een gevarieerd aanbod van bezigheden aan te bieden. Nico's Tooverllantaarnmuseum heeft hiervoor af en toe een speciaal programma.